Ga naar de inhoud
Home » MamaCafé Workshops

MamaCafé Workshops

Vanuit Het Betuwse MamaCafé organiseren wij meerdere workshops. Waaronder workshops voor professionals, maar ook waardevolle workshops voor moeders en kinderen.

Workshops voor professionals

Geboortepsychologie voor professionals

Inmiddels is er al meer dan 35 jaar wetenschappelijk onderzoek naar en bewijs voor de impact van geboorte. Zowel voor moeder als kind. Stress tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en daarna heeft veel impact. De eerste 1000 dagen van een kind zijn heel bepalend voor de gezondheid. Voor de fysieke gezondheid, maar ook de mentale en emotionele gezondheid.

Maar liefst 1 op de 5 moeders ervaart psychische problemen tijdens de zwangerschap of in het prille moederschap. Vaak omdat de verwachtingen over het moederschap niet geheel realistisch zijn en je daarbij volledig aan jezelf voorbij kunt gaan. Moeders gaan dan twijfelen aan zichzelf. Het antwoord ligt in een fijne verbinding met jezelf, van waaruit je ook weer kunt verbinden met je kindje. In de buik en/of na de geboorte.

Het is zo ondersteunend moeders hierin te begeleiden. Aandacht te hebben voor haar emotionele vaardigheden. Zowel voor en na de bevalling. Grenzen aangeven, vertrouwen op je intuïtie, goed zorgen voor jezelf en kijken naar wat je nodig hebt. En vooral ook aandacht geven aan de bevallingservaring. Die hoe soepel of niet dit ook ging altijd aandacht verdiend! Zo belangrijk aandacht te hebben voor een van de grootste veranderingen die je als vrouw doormaakt in je leven, de transformatie naar moeder. Ruimte geven aan hoe dit toen gegaan is zo waardevol en helend. Evenals voor je kindje omdat de geboorte voor hen zo’n impact heeft!

Met inzichten vanuit de geboortepsychologie kun je inzetten op het verbinden van moeder en baby/kind. Zowel Lisanne als Chantal hebben zich hierin verdiept en hierover geleerd. We zien de impact van geboorte op iedere leeftijd terug. Bij de baby, het kind en ook de moeder.

Geboren worden is een stressvolle intensieve gebeurtenis voor een kleine baby. Die zich opslaat in het lijfje van de baby en tevens de blauwdruk vormt voor zijn of haar leven. Denk je eens in hoe overrompelend het kan voelen als je binnen vijf kwartier geboren wordt. Als je met een spoedkeizersnede geboren wordt op een koude operatiekamer vol verlichting. Als je na de geboorte direct bij je moeder weg gepakt werd omdat er zorgen om je waren. Die controles kunnen zeker nodig zijn, maar net nadat je geboren bent wil je het liefst veilig en vertrouwd bij je moeder zijn.

Dit is waar we jullie vanalles over gaan vertellen en uitleggen. Hoe hier oog voor te hebben, maar vooral hoe hier in te ondersteunen. Met oog voor de behoeften van moeder en kind. Chantal en Lisanne hebben beide veel expertise aangaande geboortepsychologie. Chantal aangaande moeder, baby’s en ook oudere kinderen. Lisanne aangaande baby’s en dragen. Daarnaast zijn we zelf moeder en horen we ook in onze MamaCafés waar moeders behoefte aan hebben. We komen jullie graag deze 3 uur durende workshop geven waar je met verfrissende en logische inzichten en ook praktische handvatten optimale moeder en kindzorg kunt bieden!

Wil je meer info of een workshop inplannen naar jullie wensen? Stuur dan een mail naar: info@hetbetuwsemamacafé.nl

Workshop voor zwangeren

Zwanger in verbinding

In de zwangerschap kun je al aandacht hebben voor de verbinding met je kindje in je buik. Hoe mooi is dat. Dat is nu echt aandacht hebben voor de eerste 1000 dagen van een kindje. Voor een fijne start. We zullen hier in deze workshop voor jou als zwangere tips en trics voor aanreiken. Aangaande de verbinding, in de buik, maar ook als het kindje net geboren is. De eerste 3 maanden na de geboorte worden in de geboortepsychologie beschouwd als het vierde trimester. Waarin de focus ligt op elkaar beter leren kennen en verbinden, je een fijne basis kunt leggen. Je je kindje echt leert snappen. Want dat kan een uitdaging zijn als je net moeder bent. Inmiddels hebben Lisanne en Chantal deze informatie tot hun beschikking, maar het was nog mooier geweest als we deze informatie gehad als zwangere.

We hebben ook volop aandacht voor jou en je zwangerschap. Hoe ervaar je de zwangerschap? Zit je lekker in je vel? Hoe kun je omgaan met stress? Hoe kun je dichtbij jezelf blijven? Moeder worden is een aardverschuiving, een waarvan het heel belangrijk is om aandacht aan te geven. Hoe bereidt je jezelf hier goed op voor? Hoe kijk je naar de bevalling?

We werken met de verbeelding om je hier fijn op te gaan voorbereiden. Gebaseerd op onze eigen ervaringen en kennis, maar ook op wetenschappelijke inzichten aangaande zwangerschap, bevallen, moederschap en de geboortepsychologie. We gaan hiermee aan de slag in 1 workshop van 2,5 uur.

Wil je weten wanneer de workshop plaatsvindt of heb je vragen? Stuur dan een mail naar: info@hetbetuwsemamacafé.nl

Workshops voor moeders

Perfecte mama 

In onze ogen ben je een perfecte mama als je vertrouwt op hoe jij het moederschap vormgeeft. Wat niet perse altijd een gemakkelijke weg is.

Moeder worden en zijn is zo intens mooi. Trots, blijdschap, liefde zijn de emoties die je graag wil voelen en ervaren. Maar er is ook die andere kant. Dat het moeite kostte om zwanger te worden, dat er veel stress in de zwangerschap was, dat de bevalling verre ging van hoe je bedacht en gewenst had. Je verdriet voelt over hoe dit allemaal ging. Je je voelt falen als moeder. Je kindje veel huilt. Je er soms helemaal niks van snapt, waar dat nu vandaan komt. Je zou het zo graag anders zien! Willen vertrouwen op je rol als moeder. Vertrouwen op je moederlijke intuïtie.

Moeder worden is een aardverschuiving. Eentje waarbij je best wel aan je lot overgelaten wordt. In aanloop naar de bevalling zijn er o.a. de controles bij de verloskundige en na de bevalling heb je vast nog een nacontrole. Je gaat met je kindje naar het consultatiebureau, maar verder wordt je eigenlijk in het diepe gegooid. Het maakt je onzeker en hoe komt het nu dat je eigenlijk niet zo kan genieten van iets wat je eigenlijk al zo lang wilde?

Moeder worden trekt een lade open met alles wat je lastig vindt. Alle opgeslagen pijn lijkt een soort van tevoorschijn te komen. Dit vraagt om goed voor jezelf zorgen, maar hoe je dat met een kindje wat misschien veel huilt, overprikkeld is of waar je weinig van snapt?

Het kan anders! Door aandacht te geven aan jouw bevallingservaring, aandacht te hebben voor jouw behoeften en die van je kindje. Want het mooie en geweldige is dat we een moederbrein hebben, waar alle informatie opgeslagen ligt om goed voor je kindje te zorgen. Het is prachtig afgestemd op jouw kindje! Alleen door vervelende ervaringen of moeilijke situaties kan het moeilijker zijn hierop te gaan vertrouwen. Dit vertrouwen gaan we jou teruggeven lieve vrouw. Zodat je jezelf leert begrijpen en je kindje! Je met vertrouwen de transformatie naar moeder doormaakt! We gunnen je dit zo, je hebt er je leven lang profijt van als je hier aandacht aan geeft! We zullen 2 avonden van 2,5 uur organiseren.

Wil je meer info of heb je vragen? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@hetbetuwsemamacafe.nl

Tot snel,

Chantal & Lisanne