Ga naar de inhoud
Home » Chantal Jansen

Chantal Jansen

Tof dat je een kijkje neemt op de website van ons Betuwse MamaCafé. Wat ik samen met Lisanne op heb mogen richten in 2022. Het was haar mooie idee om moeders samen te laten komen. Om heel eerlijk te kunnen zijn over het moederschap. Vaak spreken we niet uit dat onze zwangerschap misschien wel heel pittig was en niet alleen maar mooi. Dat we supertrots zijn op onze kinderen, maar we ze soms op momenten het liefst achter het behang zouden willen plakken. Ja ik ook!

Ikzelf was jarenlang werkzaam als praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg van de huisarts  Ik zag daar zoveel moeders struggelen in het moederschap. Moeders die dachten dat zij de enige waren die soms met hun handen in haar zaten, wat dus absoluut niet zo is. Daar wilden Lisanne en ik graag verandering in brengen. Waar ons mooie MamaCafé in bijdraagt. Het helpt dat wij ook gewoon moeder zijn met veel expertise aangaande moeder en kind, maar heel vaak ook maar wat aanklooien.

In mijn leven ben ik geregeld onzeker, maar over het moederschap zelden. De bevallingen die ik had waren intens, de tijd erna zo ontzettend mooi. Maar….. ik had me vooraf niet kunnen voorstellen wat voor een aardverschuiving moeder worden is. Je bent dag en nacht verantwoordelijk voor je meest kostbare bezit, maar hebt daarbij ook nog de uitdaging om goed voor jezelf te zorgen.

Ik ben dus Chantal, samen met Michel en we zijn ouders van drie mooie jongens. De oudste is 10 jaar, dus ik heb alweer even wat moederlijke ervaring. Ze zijn meestal heel lief en soms net zo eigenzinnig als mijzelf. Ik houd daar wel van trouwens, de drive dingen op je eigen manier te doen. Dat was een van de redenen dat ik na werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie en bij de huisarts besloot volledig zelfstandig te gaan werken in mijn onderneming ChantalJansen.com.

Ik vind dat we zoveel meer op ons gevoel mogen vertrouwen. Er naar mogen luisteren en ook zoveel meer onze passie mogen volgen. In mijn praktijk doe ik verschillende dingen. Ik geef unieke inzichten in gedrag van jong en oud. Ik heb onder andere veel expertise aangaande geboortepsychologie. Ik help moeders die vervelend terugkijken op hun zwangerschap, een gevoel van falen hebben aangaande de bevalling of veel verdriet hebben over de zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd.

Ik help vrouwen meer te vertrouwen op hun intuïtie en ik werk geregeld systemisch. Waarbij ik kijk naar wat invloed van je voorouders is op jouw. Alles om je de fijnste versie van jezelf te laten zijn. En vooral te vertrouwen op dat hoe jij het doet goed is. Wat ik ook zo belangrijk vind om aan moeders mee te geven.

Hoe je start in het moederschap is heeft een leven lang impact. Ik hoop dat we hier zoveel meer bij stil gaan staan en jouw allereerste ervaringen in het moederschap maar ook die daarna zijn het zo waard om aandacht aan te geven. Ik help je graag in mijn praktijk lieve vrouw!

Nog een paar weetjes over mij:

  • Ik lag dwars in de buik van mijn moeder en doe de dingen graag nog steeds op mijn manier. Heb ik denk ik ook doorgegeven aan mijn kinderen. Die net zoals mij een hekel hebben aan moeten.
  • Ik lees ontzettend veel boeken. Over moederschap, trauma, persoonlijke ontwikkeling en ga zo maar door. Ik ben soms weleens in 5 boeken tegelijkertijd aan het lezen en er inmiddels honderden verder. En het is altijd inspiratie voor een verjaardagscadeau.
  • Ik vind het zo leuk om vragen over geboortepsychologie, Nine Star Ki en nog veel meer te beantwoorden. Dan gaat mijn vuurtje helemaal aan. En nog meer als ik jouw kan ondersteunen naar je intuïtie te luisteren en je passie te volgen. Dat is gewoon vet mooi!!

Wil je meer over mij en/of mijn praktijk weten? Check dan mijn website www.chantaljansen.com.

Liefs,
Chantal